تغییرات ، خواسته ها ونیازها
آن چه که مسلّم است هدف از تغییرات در دوره ی ابتدایی رسیدن به خواسته هایی بود که تابه حال محقّق نشد . بانگاه به کتب درسی در می یابیم که اینک چون گذشته، هدف ،انبار کردن کوهی از اطّلاعات در ذهن دانش آموزان نیست ، اطّلاعاتی که بیشتر آن ها پس از چند ماه به فراموشی سپرده می شود . بلکه هدف کسب اطّلاعات وتجربیات لازم وبه کاربستن آن ها درزندگی می باشد . به عبارتی بچّه ها باید با طی دوره های تحصیلی مهارت زندگی کردن را به دست آورند . مثلا به جای اینکه دانش آموزان فقط تعریف محیط زیست را یاد بگیرند ، بتوانند باشناخت آن ضمن بهره مندی ، آن را حفظ نمایند .
نکته ی مهمی که لازم است به آن توجّه شود این است که تنها با تغییر کتاب ها وموضوع های آن قادر به تحوّلات بنیادی نخواهیم بود بلکه همراه این تغییرات ، باید دید ما به دانش آموز ، کلاس ، درس وخودمان به عنوان معلّم تغییر یابد . ودر این راستادیدگاه خانواده ها ، جامعه ومسئولین نیز باید تغییر نماید .
تا زمانی که ما دانش آموز را چون یک لیوان خالی می بینیم که باید توسط معلّم پر شود وتا وقتی که فکر می کنیم بچّه ها هیچ چیز را نمی فهمند وآموزگارهمه چیز را می داند ، به جایی نمی رسیم . امّا اگر ما معلّم ها خودرا در کنار بچّه ها ویاری گرشان در یادگیری بدانیم وآن ها را انسانی با ظرفیت بسیار بالا قبول نماییم ، که چنین نیز می باشد ، آن گاه رفتار ما نیز تغییر خواهد نمود . در مورد کلاس ودروس نیز همین گونه است وطوری دیگر باید بدان ها نگریست . کلاس مقر حکومت ما نیست که هرچه می خواهیم انجام دهیم ، بلکه جامعه ی کوچکی است که در آن چگونه زندگی کردن را تمرین می کنیم وبا تعامل با یک دیگر ضمن کمک به هم ، نواقص کارمان را شناسایی وبرطرف می کنیم . وبه درس ها نیزباید به عنوان الگوهای کار نگاه کنیم ودر موقعیّت های مختلف با استفاده ازآن ها وبا به کار گیری شیوه های متنوع وابزار گوناگون به اهداف تعیین شده برسیم . که البته بیشتر مدارس ازنظر امکانات ووسایل مورد نیاز با مشکل روبرو هستند که امیدواریم برطرف گردد .
سخن در باره ی نگاه خانواده ها ، جامعه ومسئولین رابه فرصتی دیگر وا می گذاریم .
پیروز وسربلند باشید .
:: امتیاز: |
|
نتیجه : 5 امتیاز توسط 5 نفر
مجموع امتیاز : 108 |
|
:: بازدید : 1309